Filmen som får dig att skratta.

Lördagmorgon och jävligt molnigt där ute faktiskt. Blir nog inomhusaktiviteter idag.

Färska härliga jordgubbar i frukostmüslin och SR på hög volym. Aningen patetiskt kan tyckas. Men det inger ett lugn hos mig och allt som nu påminner om svenska ting eller Sverige helar.

Vi var på filmen igår! Det var faktiskt bland det roligaste jag (vågar jag säga vi?) sett på väldigt länge. Träffsäker humor så det förslår. Skrattade så att tårarna sprutade. Det var förlösande skönt. Kristen Wiig som spelar huvudrollen "Annie", ojojoj. Vilken kvinna. Mimiken och kroppsspråket hon besitter. En charmigare kvinna får man leta efter. Även om en del scener innehåller för mycket, av det som är: mycket, kaos och överdrivna känslor likt ingenting - så var det här den härligaste filmupplevelsen på länge. Och ja, killen J tyckte också om den. Det är inte en genomgjuten tjejfilm detta. Så gå och se den om ni inte redan gjort det!

När filmen slutat kom jag på mig själv med att det inte bekom mig att jag såg filmen på engelska utan text. Jag antar jag har vant mig mer och mer vid språket och det landar allt mer hos mig. Detta främmande språk!

Bridesmaids.

Tror den är grymt rolig. Hoppas på att få sällskap och kanske till och med gå och se den ikväll. Blev det andra "hint-hint-inlägget" idag. Så får det vara.

Se trailern!

http://www.youtube.com/watch?v=nsUEd2cUIqo





Oduglig.

Vad hjälper det att skriva om det? Det hjälper inte. Inte nu i alla fall! Men kanske kanske J läser detta på jobbet och tänker att han ska hjälpa sin älskling då han kommer hem idag.

Först och främst. Internet har landat hos oss på Regents Road. Det är väldigt skönt. Känner mig med ens mycket mindre isolerad.

Tänkte fira detta med att slänga in massa bilder här i bloggen så ni får se vad vi håller på med egentligen "over here". Går det bra tror ni? Nej. Och jag blir galen på att jag inte kan föra över foton från min kamera till datorn. Jag hade tidigare Windows (skitprogram tydligen) och fick det bytt till Ubuntu/Linux (samma sak?). Sedan dess är jag inkompetent då det gäller det mesta på min dator. Jag är glad om jag lyckas komma online. Det är ju faktiskt det viktigaste. Nästan. Men så finns det ju en hel del annat jag vill göra med min dator och till exempel det jag nämnde ovan. Vi har de två månader vi har varit här fotat så mycket fint och jag vill att ni ska få se!

Som sagt, det hjälper inte i skrivande stund att just skriva om saken. Men kanske det kan bidra till att jag får hjälp att fixa detta.

Hjälp.


En ganska så misslyckad pussmun. Men den trutar!

Klippt och skrivet.

Imorgon kommer vårt internet där hemma att kopplas in. Äntligen. Hoppas det går smidigt och att det bara är till att sätta igång sedan. Har dåligt samvete för de mail jag tänkt svara på och skriva till er, som ligger på hög. Men nu ska det det bli av hörrni.

Firade att jag klarade teoriprovet som jag skrev igår (var såklart en del förarbete, sådant som jag fixat sedan förra onsdagens kalldusch, men orkar inte dra alla detaljerna), genom att shoppa på American Apparel. Den affären har mycket i mitt tycke. Men vissa plagg är löjligt dyra faktiskt. Handlade en tshirt, ett linne och ett par shorts med hög midja. Dessa shortsen kan endast bäras de dagar då jag inte förtär någonting. Helst bör jag stå upprätt hela dagen också. Tyvärr kommer de aldrig att användas alltså.

Luggen har blivit klippt, lite väl mycket men den växer ut igen, och lite på framhåret för att få ett fint fall. Hon är en sann estet min frisör ;)

Nu får ni Facebookare se bilden igen, men alla har faktiskt inte Facebook. Här är jag!




Tshirt i svart. Transparent och något under måste man ha.


Ett linne på sne. Korall är färgen och skirt i chiffong. Otroligt transparent.


Highwaistshorts i svart. Magen hålls in så knappen går igen.
Skönt när det väl är knäppt, som en korsett! Hihi syns i spegeln
till höger också. Egoboost x flera!


Det är inte bara trams. Jag arbetar också. Detta arbete är inget måndag-fredag jobb om ni tror det, det är ett arbete alla 7 dagar i veckan. Jag sopar ihop till en hög, ibland flera högar!!! Det är som att "bygga bo" mina vänner. Sedan kommer karln i huset och skyfflar bort högen. Psykologi i det, någon? 
Sexig kvast i zebramönster. Högst påtvingat erkännes och ett nödvändigt ont (med en sopkvast alltså).


Detta har hänt mig.

Studierna till amerikanska körkortet har gått bra (både B och C körkort) och jag har engagerat mig väldigt mycket i detta med körkortsteorin. Engagerat mig så mkt att jag grät en skvätt av ilska igår.

På grund av detta:

Jag och J var på Department of Motor Vehicles (som körskolan här heter) igår kl 15 och skulle skriva varsitt teoriprov. Var redo och kanske till och med väl förberedd. Anmäler oss i receptionen. Allt väl så långt. Fyller i formulär som ska fyllas i och får göra syntest (alla rätt där! det var så mkt för de 3000 kr - bågarna jag skaffade 2001) och får ett "lycka till på provet" av damen och att jag nu bara ska fotas (till körkortet) och sedan får jag gå till ett bås och skriva provet. Stod i lång kö för fotot. Väl framme så säger den damen som sköter fotograferingen att jag har ju inget Social Security Number (SSN). NÄHÄ?! Det vet jag väl. Därför var jag ju för flera veckor sedan på Social Security Administration (SSA, kontoret som sköter dom där numren) för att höra hur jag kan ta körkort utan detta SSN. Där meddelade dem att jag inte behövde något från deras sida, med syfte att ta körkort, utan att det räcker att visa mitt visum (mitt B2-visum, B står verkligen för Bihang inser jag allt mer) på DMV. Jag blev fotad till körkortet med mycket ledsen min (J tycker mer att det är en världsvan min) för då hade fotograferings- och- jag- släpper- dig- inte- vidare- nu- damen, precis meddelat att jag inte får skriva provet.

Då rann all energi ifrån mig och jag hatade allt och alla. Kanske jag överreagerade? Men allt blir stort här i detta stora land. Även känslor. 

Jag blev såå arg, besviken och ledsen. Ville säga åt dem hur fel dom behandlat mig. Vågar dock inte säga mycket här i USA för då blir man väl stämd. Det fanns en hel del jag vill säga, kan jag säga. Kände mig så förolämpad. Stått i diverse i köer och pratat med olika folk i receptioner som inte kunde ge mig denna informationen.

DMV fick inga hårda ord av mig men däremot tårar i det tysta.

Och:

Kunde inte SSA vetat bättre då jag var där och informerat om att jag visst behöver något skriftligt på att jag inte är berättigad ett SSN? Då hade jag ordnat det innan jag inställde mig på körkortsprovet och bokat en tid osv.
Det som gäller nu är att kontakta SSA igen och Department for Homeland security. De skall tydligen skriva några rader om att jag inte är berättigad detta SSN men kan få ta ett körkort i California, ändå. Detta enligt DMV. Det ska bli spännande att se om SSA hänvisar mig tillbaka till DMV med samma information som förra gången.

Ungefär så.

J fick däremot ALLA rätt på provet. Mycket bra jobbat. Kommer bli så skönt då han, eller kanske vi båda om jag någon gång får, har körkortet i hand.

Tid är det jag har och får.

"Pluggdag" igen.
Känns skönt det här. Stimulerande (även om läsningen är sjukt tråkig). Genom att läsa och skriva hålles hjärnan igång. Badar den inte enbart i klor om ni trodde det. Jag gjorde dock misstaget att sätta mig på bibiloteket där internet finnes. Nu kan jag inte till fullo koncentrera mig på körkortsteorin. Läser runt på bloggarna jag brukar följa. En del bloggar borde jag inte läsa. Det jag läser ger mest ett sting i hjärtat. Borde sluta. Men är väl lite för mycket självdestruktiv för att sluta och det är verkligen ett beroende. Borde ändå sluta.

Det är i alla fall lite konstigt att läsa körkortsteorin, igen. Det är ju många år sedan sist och det är säkerligen bra att repetera detta (hade även varit nyttigt hemma i svea). Regler glöms och göms, långt bak. Skyltar ska vi bara inte tala om. Här i Californien är det så klart en del nyheter för mig. De har ju sina ideér, amerikanarna. Men mycket är liknande och repetition it is. Fortfarande nervös dock och har fått nackspärr.

Skrev ju om nostalgi härom dagen. Kom på ytterligare en nostalgigrej som jag nu vill lägga till i detta ämnet. Sommarlovsmorgon! På TV. Åhh, det var tider det. Sänds det nu? Titta ni som kan. Morgonruffsiga och nyvakenpluffsiga ska ni sitta där och mysa. Liten som stor, det spelar ingen roll. Sommarlovskänslan kan man plocka fram ändå.

Som sagt, här nås jag av perspektiv, dåtidstankar och framtidstankar. Jag har så mycket TID.


Giesel library, UCSD. Ett Ufo har landat? Ja det kan man tro.
J har sitt kontor rakt framför denna byggnad. Det som slingrar upp mot bibiloteket
(stigen) är en orm i olikfärgad krackelerad sten. Längst upp på toppen är ormens huvud.

Här är ormens huvud och tunga!


Amazing. Totally.

Körkort = Driving license.

Har börjat plugga till amerikanska körkortet nu. Av gammal vana tänkte jag att jag ska läsa till B-körkortet. Sagt och gjort. Läste och läste och gjorde ett par övningstester. Väldigt mycket om tunga fordon, väldigt mycket om gasoline och kemikalier, köranvisningar då man har släp på sitt tunga fordon, o.s.v.

Poletten ramlade ner, till slut. Det var min kära som frågade varför jag övar så mycket till truckdriving license?
Ja det kan man fråga sig. Jag hade bara 2 fel på övningstestet så kanske jag ska sattsa på att skriva ett prov då jag ändå är så kompetent gällande lastbilar? Coca cola och Budweiser måste ju komma fram till butikerna safe and sound.

Eller så koncentrerar jag mig på att försöka ta ett C-körkort istället. Det är vanliga små fordon det.

Dag för teoriprovet är inbokat, men inte till körprovet. Ännu.

Jag är nervös!

Hur kommer det att gå????????????????????????????????????????????????????

All kärlek.

Att vara här så långt ifrån där ni är, det väcker mycket inom mig.
Perspektiv åt alla håll och kanter.
Jag saknar likt aldrig förr och värdesätter, er.
Jag drömmer mig tillbaka i tiden och minns det som var.
Nostalgin den liksom far omkring i kroppen sedan jag kom hit.
Jättemycket nostalgi.
Stannar sen där i hjärnan, en tår kan då falla på min kind.
Av lycka och sorg.
Saknad kan vara vacker men också fylld av vemod.
Jag tänker på min barndoms lyckliga dagar, hur oslagbara mina föräldrar är och att jag faktiskt inte kunde haft det bättre, enling* som jag var och är.
Jag tänker på fantastiskt lyckade kvällar med kamrater då allt bara bubblar av kärlek och skratt, om sommaren, inte bara om sommaren, en fikaträff här eller där, att bli tröstad eller trösta, närheten, förståelsen, helt enkelt vänskap. Ni som är och finns.

Jag saknar er så mycket.


Dessa blommor fann jag på nätet hos en illustratörs blogg,
Los Formos Blog.



* Ett ord jag inte varit i kontakt med tidigare. Finns ordet? En enling är den som inte har några syskon. Detta enligt kusin Mikael (också en enling) som introducerade det och jag tycker om det. Enling. Smaka på det. Enling.

Däremot:

Ensling = enstöring, särling, stofil (inte lika bra klang)

Andrum.

Nu hittade jag i alla fall en bild som visar lite av det där fönstret. Där uppe i vänstra hörnet, ser ni? Det är alltså högt-högt i tak och jag når inte alls upp även om jag står på tå.


I övrigt ekar det tomt.

Mer av lägenheten kommer en annan dag. Spännande!!!

Vardagsrum.

En början. Ska ju visa mer av hur vi bor. Men till att börja med, rummet med katedralfönster. Kan ni tänka er. Vi bor i en kyrka närpå.


Men aj då. Inser nu att katedralfönstret inte syns på denna bilden.

Rackarns kråkfötter.

Nu börjar det bli allvar. Jag inser det. Tiden går framåt och inte bakåt. Det är dax att ta steget och jag måste stoppa kråkfötterna innan dom tar över. En kräm som trollar bort vill jag ha.


Hur blev det så här och NÄR?

Blogg - och internettorka.

Förlåt mig.
Det har sinat här. Likt en mjölksining. Ingen inspiration tänker ni? Jo då. Men sega uppkopplingar och WiFi jakt till leda osv. Har sin förklaring och jag har intentionen att bättra mig. Snart kommer det att komma mera. Idag sitter jag med min laptop på campus. Här fungerar det utmärkt med internet och jag planerade att lägga in foton till er idag. Så glömmer jag kameran hemma. Såklart.

Jag tackar er så mycket för att ni tittar in här då och då, ändå. Har förstått att "dom jävla muggarna" ni möts av var gång nu börjar bli tradiga. Så det ska fyllas på och ni ska få.

Det intressanta är att vi har beställt internet. Vi hade tre leverantöralternativ (det finns bara 3) och det har varit en krånglig resa att få beställningen genomförd. Åter igen: byråkrati. Ni anar inte hur bra vi har det i Sverige! Eller så vet ni det mycket väl. Men faktum är att internetgrejen ÄR mycket lättåtkomligare där hemme. Så är det bara.

Nu må vara beställt och klart men själva installatören kommer i slutet på juli. I slutet på juli! Så roligt ska vi inte ha ännu alltså. Fortsätt gärna ha lite tålamod med mig och det amerikanska nätverket, under tiden. Jag LOVAR att det kommer bli bättre uppdateringar och lättare till Skype-samtal, då vi äntligen får vårt internet hem till lägenheten. Det har varit en smärre pärs det här.

KRAM

RSS 2.0