Muggsaga.

Åkte inte hit utan min favoritmugg och altergo Lilla My. Morgonkaffet intas varje idag i den gula.



Så här beskrivs hon, den lilla:
Hon är mycket livlig och har ett ibland mycket hett temperament. När hon blir arg brukar hon bitas!


Någon i min närhet tycker att det stämmer in ganska bra. Förstår inte det jag. Men ska kontra med att ge honom denna muggen med Too-ticki på:



Så här beskrivs han, båttäljaren:
Too-ticki är en mycket stillsam och sansad figur som brukar få bo i muminfamiljens båthus om somrarna.


Eller är Snusmumriken mer DU:


Så här beskrivs flöjtarn:
Snusmumriken är mumindalens nomad och bohem. Man ser honom oftast sittandes på bron och spelar munspel och om vintrarna ger han sig av söderut för att vandra. Det värsta snusmumriken vet är förbudsskyltar, eftersom han anser att förbud inte behövs. Saker och ting löser sig ändå.


Vilken som, de båda kan tillsammans med Lilla My ge ett gott sällskap och förenas i balans, jämvikt och harmoni. Motpoler är bra.





Land of Converse.

Ett mål, ja vi kan kalla det mål, med denna resan/flytten till USA var ju att inhandla Converse dojor till leda. Jag tänkte gå all in och köpa flera par. Ni som känner mig vet att jag är aningens ambi och att välja är så svårt så svårt. Hur välja färg? Modell? Dessutom har nu Converse ett samarbete med Marimekko. Väldigt häftigt resultat. Gå in och kika på denna länken om du är nyfiken på samarbetet http://www.converse.com/#/search


Jag skulle på ett sätt vilja ha dessa crazy ones.
Snygga till svart långklänning eller avklippta jeansshorts (modeblogg).


Men vill jag sattsa på lite mer säkerhet, ja då får jag köra på dessa. Dessa offwhite gillar jag mer än de kritvita. Kritvita är fräscht, det kanske är därför som ALLA har dem?



Så många färger, så svårt att välja.

Här och ni där.

Nu har jag fångat lite datatid igen. Det känns skönt att vara här på blogg.se igen. Hade blogg här tidigare och är mer van vid denna "layout".

Dagen har faktiskt gått fort idag trots att jag varit ensam i stort sett hela dagen.

Har varit på en sedvanlig joggingtur. Så gott som dagligen tar jag en liten runda backe upp och backe ner. Det är skönast att jogga tidigt på morgonen eller senare på kvällen. Det är alldeles för varmt redan vid 10-snåret och fram till cirka 18-tiden. Innan och efter är det uthärdligt. Tycker jag. Det är kuperat som satan här och inte alls som i Malmö där jag aldrig utmanades med backar. Puh!
Nu kommer jag även få smaka på backarna i form av cykling. Har ikväll köpt en mountainbike av en svensk granne. Hon och hennes familj flyttar hem till Sverige och gör sig nu av med prylar de inte vill släpa med sig hem. Bra tycker vi. Dom är väldigt generösa och har sett till att vi blivit med en mobiltelefon och kommer ge oss köksgrejer innan avresa. Så himla snällt. Verkligen.

Appråpå vårt neighborhood. Det kommer kanske bli så att vi stannar kvar på Del Sol där vi nu redan bor. Om allt går i lås och enligt våra önskemål så blir det nog så. Jag vet att jag var väldigt cynisk härom dagen bara då jag skrev aningen syrligt om barnfamiljerna som dominerar området. Men, hur det än är har vi landat på Del Sol. Där är bra och får vi nu den lägenhet vi hoppas på, så...
Kanske vi kan ge Del Sol en chans, i några månader? Sedan sattsar vi på något annat sista etappen här i USA. Vi får se helt enkelt.

I övrigt är det fortfarande sjukt mycket formulär och byråkrati. Kommer post hela tiden med sånt som det ska trixas och fixas med. Främst för J dårå. Jag är ju ett B2-visum-bihang som inte räknas. Så länge som vi inte är gifta är jag utanför systemet. J har idag fått Social Security (SSN) Number, grattis älskling, vilket är en bra början för honom. Han kan nu vara friare då det kommer till diverse saker. Till exempel skulle han nu kunna ta ett amerikanskt körkort. Vilket jag i och för sig också kan ansöka om att få göra trots B2-visum (så det var ett dåligt exempel). Men det är helt enklare med SNN om man skulle vilja köpa till exempel en mobiltelefon med abbonnemang, ta ett banklån, o.s.v.

Ciao!

Så där ja.

Detta känns igen och känns mer hemma.
Jag ber om ursäkt för röran.
Nu kör vi här istället.

Vill man ändå ta en titt tillbaka till företrädaren så är det denna adressen: http://meundmyman.blogspot.com/

RSS 2.0