En helg i ätandets och filmens tecken.

Helgen har passerat i en rasande fart. Det har inte varit så vackert väder som det var under föregående vecka. Det har haft sin charm, ändå. Cafe', restauranger och film har helgen ägnats åt.

På fredagen bakades det en klassisker till kaffet. Morotskakan! och så såg vi filmen The Debt (från 2010) tillsammans med några vänner hemma hos dom.
På lördagen hängde vi på cafe' Bird Rock Coffee Roasters i ett område som heter just Bird Rock. Gott kaffe och några timmar vid varsin dator. Därefter bilade vi vidare till en avskedsmiddag. Dax för en utvandrad att vandra hemåt igen. Denna gång en kille som skall flytta hem tillbaka till Wales. Det bjöds i alla falla på italienskt gourmet då den är som bäst. Gnocci gnocci. Vino vino.
På söndagen fick vi äran att hänga med på kulturresa till ett indiskt kvarter. Detta tillsammans med vår nyfunna vän och south-indier Sandeep. En dröm att få käka indisk buffe' där ALLT var vegetariskt! Allt från Domas till Mango Lassi slank ner och smakade väldigt gott. Med Sandeep i sällskapet fick vi veta det mesta man kan behöva veta om indisk matkonst och många av dess kryddor. Indisk mat är väldigt uträknande. Varenda ingridiens tycks ha ett syfte för vår kropp och själ. Måendet i sin helhet alltså. Det hela var mycket trevligt, lärorikt och gott!

Curry nam nam.

Söndag eftermiddag sändes den årliga Oskarsgalan. Hade förhoppningen om att det skulle funka att se galan via nätet... men det visade sig att det går, bara man betalar. Vi har ingen TV nämligen. Följde ändå showen under alla de timmar den pågick, via Oscar.com. Där haglade liveuppdateringarna och det var nääästan som att vara med på plats, men bara nästan. Hugo fick ju många priser. Vet inte om jag håller med riktigt där. En bra och sevärd film, helt klart. Men SÅ bra?

Smått besviken:

Vill också glänsa på gala men istället ligger jag här och tittar på lillskärmen.
Otroligt oglammigt.
Foto: Mr J

(Kryddbild härifrån: Färgrika Indien )

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0